GENERELLE, FORHOLD, GENERELT, BÅDE, LEDELSE, FLY

Bedre lov om Rejsegarantifonden efterlyses

Flag 16-05-13 ~2 minutters læsning · 220 ord

Danmarks Rejsebureau Forening efterlyser den evaluering af loven om Rejsegarantifonden, som Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen skulle have leveret i 2012.

Erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen går på Folketingets talerstol på tirsdag for at forholde sig til et konkret beslutningsforslag fra Enhedslisten om en ændring af loven.

”På høje tid”, lyder det fra DRF, som påpeger, at der er brug for at stille både erhvervet og forbrugerne bedre, og at politikerne oprindeligt forpligtede sig til at revidere loven i 2012.

”Selv om vi langt fra er enige i alle punkter i beslutningsforslaget fra Enhedslisten, glæder det os, at det forhåbentlig kan give processen et tiltrængt skub. Samtidig har vi noteret, at forslaget lægger op til en obligatorisk konkurssikring for flypassagerer. Det har vi været fortaler for siden sidste gang, loven skulle revideres tilbage i 2009”, siger adm. direktør Lars Thykier.

I dag skal forbrugerne tilkøbe en dækning mod luftfartselskabers konkurs. De er ikke automatisk dækket, som det er tilfældet med pakkerejser. Desuden er det kun ferierejsende, der bliver tilbudt denne dækning, og endelig er det kun udbydere af flybilletter, som er etableret i Danmark, der skal udbyde den.

Ifølge Lars Thykier skaber det usikkerhed om, hvornår og hvorvidt forbrugerne kan få deres penge tilbage, hvis deres flyselskab går konkurs. Det medfører også ulige konkurrencevilkår, når spillereglerne ikke er ens for alle flyselskaber.

Skribentmail:

Mere info: http://www.takeoff.dk/bedre-lov-om-rejsegarantifonden-efterlyses/