FORBRUG, JURA, REGLER, MOMS, NETHANDEL, TOLD

Afsenderland kan føre til overraskende momsregning

Flag 25-09-13 ~Et minuts læsning · 201 ord

Danskerne køber varer på nettet som aldrig før, og en stadig større del af nethandelen foregår i udenlandske netbutikker, fordi der er penge at spare. Således handlede danskerne for DKK 12,5 mia. i udenlandske netbutikker i 2012.

Men besparelsen kan ryge sig en tur, hvis ikke du har øjenene med dig.

Du ved måske, at du slipper for at betale dansk moms, hvis du køber varen i en netbutik, som ligger inden for EU. Men ved du også, at den danske moms «tager hævn», hvis varen er sendt fra en adresse uden for EU? Det er nemlig afsender-adressen - og ikke netbutikkens fysiske adresse - der afgør, om du skal betale dansk moms eller ej.

En netbutik inden for EU’s grænser kan godt finde på at sende varerne f.eks. fra en adresse i Asien, og så vanker der pludselig dansk moms alligevel. Amazon og eBay er f.eks. kendt for at sende deres varer fra adresser uden for EU.

Samtidig beregnes momsen på en måde, så den rammer din tegnebog maksimalt. Den udregnes nemlig på basis af varens pris - inklusiv alt. Det vil sige at der også skal betales moms af både fragt, told og eventuelle afgifter, fremgår det af artiklen.

Skribentmail:

Mere info: http://taenk.dk/gode-raad/tema/nethandel-i-udlandet/3-gode-raad-om-koeb-af-udenlandske-varer