BOLIG, KØB, SALG, BOLIGKØB, DELEJERSKAB, FERIEBOLIGER, LEJLIGHEDER

Ferieboliger på anparter griber om sig

Flag 26-11-08 ~2 minutters læsning · 251 ord

At købe en anpart af en ferielejlighed stammer fra USA, men lige nu breder ejerformen sig kraftigt blandt danskere, når det drejer sig om at købe en feriebolig i udlandet. Flere og flere vælger at købe en del af ferieboligen i stedet for det hele, fremgår det af artiklen.

At købe en en anpart af en feriebolig adskiller sig fra 80’ernes ofte kritiserede timeshare-lejligheder. En timeshare lejlighed ejer du blot brugsretten til. En anpartsbolig ejer du egentlig medejer af. Du kan sælge din anpart igen, når du får lyst. Dog har de øvrige anpartshavere i ejendommen forkøbsret i givet fald. Fordelingen af brugstiden foregår ofte på byttebørser, hvor anpartshaverne bytter sig frem til de uger, som de ønsker at benytte boligen.

Midtjyden John Skov har længe drømt om et lille byhus i Sydfrankrig, men hans kone gik imod, fordi hun var bekymret for, at der ville gå for meget tid med vedligeholdelse og med at leje boligen ud. Så hørte han om den nye ejerform, og nu er han anpartsejer af en ferielejlighed i Sydfrankrig. Det passer perfekt med, at familien ikke kan være så længe væk fra Danmark ad gangen af hensyn til børnebørnene, fortæller John Skov.

Firmaet, som John Skov og konen købte anpartslejligheden af, står for at betale regninger og anden administration, mens ejerforeningen klarer trappevasken og en række andre praktiske ting. Familiens sengetøj og håndklæder ligger fast i en pose i lejligheden. Så er der mindre til kufferten, når turen går sydpå, tilføjer John Skov i artiklen.

Skribentmail: