BOLIG, ØKONOMI, BOLIGKØB, FERIEBOLIGER, LEJLIGHEDER, VILLAER

Smertegrænsen ligger ved EUR 200.000

Flag 03-03-08 ~2 minutters læsning · 233 ord

For købere af ferieboliger i Spanien går der en psykologisk grænse ved EUR 200.000 - eller ca. DKK 1,5 mio. Sådan lyder erfaringen hos en række af landets største ejendomsmæglere ifølge avisen El País. Op til den pris kan ejendomsmæglerne godt sælge. Men ryger prisen over, og måske op på EUR 250.000, så bliver det svært, lyder det fra Carlos Muñoz fra Constanze.

Problemet lige nu er, at de fleste lejligheder ved den spanske kyst koster fra EUR 240.000 til EUR 300.000, mens villaer starter ved EUR 350.000 på østkysten og EUR 400.000 på kyststrækningen Costa del Sol.

Priserne på solkysten ligger generelt højere end andre steder. Derfor betyder smertegrænsen hos køberne er også, at Costa del Sol er hårdest ramt af nedgangen i efterspørgslen fra blandt andet englændere og irere. På Mallorca er markedet også faldet meget, efter at først og fremmest tyskerne er begyndt at kikke sig om efter billigere lande at købe feriebolig i.

På Costa Blanca og Costa Calida ligger priserne lavere og tættere på smertegrænsen. Derfor er der ifølge artiklen stadig gang i salget her.

Salget af ferieboliger går også rimeligt på Costa de la Luz (kysten ved for Gibraltar) og på den spanske nordkyst, hvor markedet ikke er så afhængigt af udlændinge. Den spanske nordkyst ventes i øvrigt at blive et meget populært for spanierne sted at købe ferieboliger i de kommende år, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: