VIRKSOMHED, ØKONOMI, ERHVERVSEJENDOMME

Butikslejen stiger trods haltende salg

Flag 28-10-15 ~Et minuts læsning · 174 ord

Salget i de amerikanske detailbutikker har endnu ikke nået niveauet fra, før krisen satte ind. Alligevel stiger prisen for at leje butikslokaler over there, og i New York er butikslejen skudt særlig meget i vejret. Det er luksusmærker, som presser butikslejen op, så den minder om byens berømte skyline.

Fifth Avenue topper med en husleje på DKK 235.000 pr. kvadratmeter om året. Gaden er da også verdens dyreste butiksgade. På andenpladsen følger Causeway Bay i Hong Kong efterfulgt af Champs-Élysées i Paris og New Bond Street i London, fremgår det af en sammenligning fra erhvervsmæglerfirmaet Cushman & Wakefield.

Det er helt ekstraordinært dyrt at leje butikslokaler i New York lige nu, og det vil få nogle butikker til at trække sig fra de dyreste lokationer, fortæller Mary Ann Tighe, der er direktør for CB Richard Ellis (CBRE) i millionbyen. En har allerede givet op. Det er legetøjsbutikken FAO Schwarz, som har besluttet at lukke sin kendte butik ned på Fifth Avenue. I stedet rykker Microsoft ind i den eksklusive gade, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: