UDDANNELSE, FORSKNING, JURA, REGLER, STUDIEOPHOLD

Pas på de lange ansøgningsfrister

Flag 08-01-11 ~Et minuts læsning · 204 ord

Pas på med at vente til foråret, hvis du vil søge ind på et amerikansk universitet. Mange universiteter i USA opererer med ansøgningsfrister på op til otte måneder før studiestarten.

Den lange frist var lige ved at spænde ben for skribenten, Sara Sjölin, der hen over julen fandt frem til, at hun gerne ville læse erhvervsjournalistik på New York University. Men samtidig opdagede hun, at hun allerede havde overskredet fristen for at søge med to dage.

Sara Sjölin havde endda fået det råd på Syddansk Universitet, hvor hun gik, at det ville være tidsnok at spekulere på at søge det amerikanske universitet til marts. Men man skal ikke altid stole på den rådgivning, man får på sit danske studie om at studere i udlandet, lyder erfaringen fra skribenten.

Det lykkedes dog alligevel for danskeren at få lov til at søge - og sidenhen komme ind. Hun bønfaldt studielederen på universitetet i New York og fik en uge til at skrive sin ansøgning.

De fleste amerikanske universiteter kræver efter Sara Sjölins erfaring en motiveret ansøgning med CV, anbefalinger, teksteksempler og en engelsk tekst. Og det gælder først og fremmest om at virke topmotiveret, arbejdsom og interessant, fremgår det af hendes beretning fra det amerikanske uddannelsessystem.

Skribentmail: