UDDANNELSE, FORSKNING, STATISTIK, STUDIEOPHOLD

Hver anden studerende vil til udlandet

Flag 12-02-10 ~Et minuts læsning · 192 ord

Fem pct. af de danske studerende har allerede været på studieophold i udlandet, og 43 pct. ønsker at gøre det. Det viser en undersøgelse, som Gallup har foretaget blandt danske ung eunder uddannelse eller på sabbatår.

Konklusionen er altså, at næsten hver anden studerende har en drøm om at gennemføre en del af sin uddannelse i udlandet, og den drøm skal de unge endelig holde fast i, lyder det fra tre af de danske universiteter.

En kæreste bør heller ikke spænde ben for planen, mener Claus Nielsen, der er studiechef ved Københavns Universitet. Hvis kæresten er den eneste ene, klarer vedkommende nok at vente på dig et enkelt semester, mener han.

Et semester på en uddannelse i udlandet styrker dig både fagligt og personligt, mener både Claus Nielsen, Stefan Knudsen, der er ansvarlig for studerende, der vil til udlandet på Syddansk Universitet samt Eva Teilmann, der er studiechef ved Aarhus Universitet.

Samtidig giver et studieophold i udlandet en international ballast, som giver dig bedre mulighed for at håndtere den internationale virkelighed, som du alligevel havner i på flere og flere arbejdspladser, når du er færdig med studiet, påpeger Eva Teilmann ifølge artiklen.

Skribentmail: