UDDANNELSE, FORSKNING, KVALITET

Det kan være svært at følge med

Flag 10-12-10 ~Et minuts læsning · 194 ord

For det meste bliver der fokuseret på, at et studieophold i udlandet kan give de studerende et stort løft både fagligt og modenhedsmæssigt. Man hører ikke så meget om, hvorvidt det faglige niveau passer. Og når det sker, lyder konklusionen f.eks., at niveauet er lavere end i Danmark.

Men det kan også være rigtig svært at følge med, når man studerer i udlandet. Det kan Sara Sjölin, kandidatstuderende ved Syddansk Universitet i Odense, snakke med om.

Danskeren er ved at afslutte sit første semester på New York University (NYU), og det har bestemt ikke været nogen walk-over, forklarer hun i en mini-beretning fra stor-staden.

Sara Sjölin synes ellers, at hun plejer at være god til matematik og logisk tankegang. Men nu ligger hun under gennemsnittet i de to økonomifag, som hun tager på MBA-niveau. Selv om hun troligt følger alle timerne, har hun generelt svært ved at følge med.

Skyldes det så manglende forhåndskundskaber, eller er det underviserne, der ikke formidler stoffet godt nok, spørger Sare Sjölin sig selv. Hun giver ikke hele svaret, men det skinner dog igennem, at økonomi-lærerens pædagogiske evner kan ligge på et overskueligt sted, fremgår det af hendes beretning.

Skribentmail: