SOCIAL, SUNDHED, KVALITET

Lille stat har de største problemer med heroin

Flag 02-06-14 ~Et minuts læsning · 211 ord

Heroinen har nu fået så særkt et tag i USA, at man begynder at tale om en epidemi. Hårdest ramt er den lille bjergstat Vermont i den nordøstlige del af landet, hvor det siges, at alle kender nogle, der har et heroin-problem.

Misbruget rammer ikke mindst de unge. Især i byen Barre med 10.000 indbyggere. Her har hver tredje problemer med stoffer eller alkohol, og antallet af unge på heroin er større hér end noget andet sted i USA.

De unge har ofte adgang til piller, der indeholder morfin og kodein. Når de har fået smag for det, tager mange skridtet videre til heroin. I Vermont mødes unge ligefrem til «apoteker-fester», hvor de samles for at spise piller fra deres forældres medicinskabe, som de har tømt ned i en stor skål.

Alt i alt sælges der heroin for 11 millioner kroner om ugen i Vermont, der kun har knap 700.000 indbyggere.

At lige netop Vermont plages så hårdt af heroin, skyldes åbenbart, at staten ligger på en slags smuglerrute mellem amerikanske storbyer som Philadelphia og New York City og Canada i nord. Smuglere gør holdt i de små byer i Vermont på vejen, for her kan de få langt mere for heroinen end i de store byer, fremgår det af artiklen.

Skribentmail:

Mere info: http://www.dr.dk/Nyheder/Udland/2014/02/25/112542.htm