SOCIAL, SUNDHED, KVALITET

Topper rangliste inden for sundhed

Flag 16-11-08 ~Et minuts læsning · 152 ord

Hollands sundhedsvæsen er det bedste i Europa, hvis man skal tro den nye udgave af Euro Health Consumer Index. Indexet sammenligner hospitalsvæsenet i 31 europæiske lande, og det bliver lavet en gang om året af det private analyseinstitut Health Consumer Powerhouse.

Indexet bygger på oplysninger om plejeresultater, antallet af sundhedsydelser, adgangen til medicin, ventetider, patientrettigheder og information om sundhedsvæsenet på internettet.

Danmark er i øvrigt gået frem fra en niende plads i 2007 til en andenplads i 2008, og det skydes ikke mindst, at Danmark ligger i front med informationen på internettet. Til gengæld rækker ventetiderne i det danske sundhedssystem kun til en 16. plads.

Kjeld Møller Pedersen, professor i sundhedsøkonomi ved Syddansk Universitet, mener dog ikke, at Euro Health Consumer Index siger alt om, hvor godt eller skidt et lands sundshedssystem er indrettet. Der mangler noget om, hvor gode behandlingerne er, og hvor godt sundhedsvæsenet er drevet, siger han ifølge artiklen.

Skribentmail: