INVESTERING, ØKONOMI, ERHVERVSEJENDOMME

Kontorleje er faldet til 1/3

Flag 07-01-10 ~Et minuts læsning · 207 ord

Prisen for at leje et kontorlokale i Kiev er faldet med hele 64,6 pct. fra november 2008 til november 2009. Dermed topper den ukrainske hovedstad en liste over prisfald på kontorlokaler, som firmaet CB Richard Ellis i Danmark har lavet.

Prisfaldet er skidt for folk og virksomheder, der er investeret i en kontorejendom i Kiev. Omvendt er det godt for virksomheder, der har brug for lokaler til at etablere sig i byen.

Det store prisdyk skyldes først og fremmest, at Ukraine - som mange andre emerging markets - har været særdeles hårdt ramt af finanskrisen.

Krisen har også været hård ved verdens store finansbyer. Singapore kommer således ind på andenpladsen i opgørelsen med et dyk i kontorlejen på 53,4 pct. i løbet af 12 måneders perioden, mens Hong Kong og New York centrum følger efter på henholdsvis fjerde og femtepladsen. Derefter følger Oslo å sjettepladsen med et fald i lejeniveauet på 29,5 pct. I Købanhavn er kontorlejen i den samme periode faldet med ca. 10 pct., oplyser Nybolig Erhverv.

I enkelte byer er det dog blevet dyrere at leje et kontorlokale i året frem til november 2009. Det gælder bl.a. i skotske Aberdeen, Rio de Janeiro og Istanbul samt en række canadiske byer, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: