INVESTERING, ØKONOMI, ERHVERVSEJENDOMME

Priserne vender på de bedste erhvervsejendomme

Flag 17-01-11 ~Et minuts læsning · 207 ord

Priserne er begyndt at stige en smule på de bedste erhvervsejendomme i Europa. I fjerde kvartal af 2010 steg gennemsnitsprisen på butiksejendomme med 1,0 pct., mens prisen i gennemsnit steg 0,7 pct. og 0,1 pct. på henholdsvis kontorejendomme og fabriksbygninger. Det fremgår af et nyhedsbrev fra CB Richard Ellis.

Det lille pris-nøk opad sker på trods af, at afkastet er blevet dårligere på alle tre ejendomstyper i samme periode. Værst er det gået med afkastet på de bedste kontorejendomme, der er faldet med 7 pct. i fjerde kvartal af 2010. Afkastet på butiksejendomme er dykket med 5 pct. i samme periode, mens fabriksbygningerne har klaret sig relatvit bedst med et fald i afkastet på 1 pct.

Tendenserne omfatter kun ejendomme med de bedste beliggenheder - de såkaldte «prime locations». Udviklingen er betydelig værre for alle europæiske ejendomme med dårligere beliggenheder. Her ligger prisniveauet meget lavt, og desuden kan de lidt dårligere beliggende ejendomme ofte slet ikke finansieres, fortæller Mikael Glud, der er direktør i den danske afdeling af CB Richard Ellis.

Desuden viser der sig et stadig tydeligere skel mellem ejendomsmarkedet i Nordeuropa og i Sydeuropa. Fra Paris og mod nord er der gang i ejendomsmarkedet, mens det ligger stille syd for, fortæller Mikale Glud ifølge artiklen.

Skribentmail: