OFFENTLIG, ADMINISTRATION, GENERELT, INDREJSEREGLER, SERVICE, ISENKRAM

Nye opholdsreglerregler til Tyrkiet

Flag 24-11-12 ~2 minutters læsning · 371 ord

Herunder reglerne for ophold, som de kan læses på den dan danske ambassades hjemmeside. Håber det så er knap så forvirrende.

Nye regler for ophold i Tyrkiet

Ambassaden har fra det tyrkiske Udenrigsministerium modtaget oplysning om, at Tyrkiet fra 1. februar 2012 indfører nye regler for ophold i Tyrkiet. De nye regler betyder, at danskere vil kunne opholde sig visumfrit i Tyrkiet i maksimum 90 dage (evt. flere ophold) i en 180 dages-periode. Den kendte praksis med at udrejse fra landet efter 90 dage for at indrejse igen med det samme vil ikke længere være mulig.

Hvis man ønsker at opholde sig i Tyrkiet i længere end 90 dage som turist, kan man i forlængelse af det visumfrie ophold ansøge om en 6-måneders opholdstilladelse (for turister), således at man samlet opholder sig i 9 måneder i Tyrkiet uafbrudt.

Eksempel: Udlændinge, der er visumfritaget – fx danske statsborgere – og som opholder sig i Tyrkiet som turist, kan i forlængelse af det 90-dage lange ophold ansøge om opholdstilladelse hos politiet (Il Emniyet Müdürlügü) eller guvernøren (Valilik) i den provins, man opholder sig i. Man behøver således ikke at udrejse for én dag for at kunne ansøge om opholdstilladelse i Tyrkiet.

I forlængelse af det 9 måneder lange ophold (3 måneder visumfrit + 6 måneders opholdstilladelse som turist) kan udlændingen herefter vælge at udrejse af Tyrkiet for én dag, for derefter at indrejse på ny, hvorefter en ny 90-dages visumfri periode begynder.

Hvorvidt der efter det dette 90 dage visumfrie ophold på ny kan søges om en ny 6-måneders opholdstilladelse fremstår p.t. uvist.

Der stilles som udgangspunkt krav om, at man er i besiddelse af 500 USD for hver måned, der ansøges om opholdstilladelse. Dokumentation skal normalt foreligge i form af en bankudskrift el. lign. Derudover skal der betales gebyr for selve opholdstilladelsen på 178 TL samt et ansøgningsgebyr på 268 TL (2012 satser), dvs. i alt 446 TL.

For yderligere oplysninger kan henvises til politiets (Emniyet Genel Müdürlügü) hjemmeside, hvor ovenstående oplysninger også fremgår.

Det er nu muligt at abonnere på ambassadens nyheder. Bliv opdateret om ambassadens arbejde, danske forhold, ændringer af visumregler og meget mere. Tilmeld dig servicen ved at trykke på ”Abonnér” øverst på hjemmesiden.

Opdateret den 24. maj 2012

Skribentmail: