VIRKSOMHED, GENERELT, BÅDE, MEDIER, MILJØ, INDREJSEREGLER, SERVICE, ISENKRAM, SPROG, HOSPITALER

Malta, knudepunkt for international handel

Flag 07-02-11 ~5 minutters læsning · 858 ord

Af René Holmgren

Malta, et af Europas mest fordelagtige knudepunkter for international handel, med set godt skatteklima for internationale forretningsfolk, effektiv og veluddannet arbejdsstyrke og adgang til markederne i Mellemøsten, Afrika og EU.

Afrika og EU

Malta tilbyder et af verdens mest globalisering orienteret og forretningsvenlige miljø for etablering af selskabsstrukturer indenfor den Europæiske Union. Som følge af fuldt medlemskab af EU i 2004 og harmoniseret lovgivning på stort set alle fronter er Maltas omdømme som hjemsted for international forretning vokset kraftigt. Med en fordelagtig beskatning og dobbeltbeskatnings overenskomster med mere end 45 lande er Malta oplagt for sted for internationale virksomheder af slå sig ned. Malta har vist at kunne levere en højtuddannet og dobbeltsproget

arbejdsstyrke. Med engelsk for officielt sprog når det kommer til jura og med italiensk, fransk og tysk andet sprog har Malta sig at kunne tiltrække sig selv meget store virksomheder.

Helt tilbage fra 1960’erne har Malta fokuseret og arbejdet på at være en videns, informations og service baseret økonomi. Antallet af indgåede dobbeltbeskatnings overenskomster vidner om det engagement Malta regering har lagt i at bakke op omkring denne udvikling. Med en strategisk placering midt i middelhavet, tæt på Afrikas kyst giver Malta let adgang til olierige stater from Libyen.

Malta er i dag et dynamisk forretning centrum der kan tilbyde en komplet pakke af services, fra verdens klasse banking og financial services til professionel telecom og teknologi produkter samt de optimale forhold for selskaber der ønsker at reducerer deres skattebyrde. At dette er et vigtigt konkurrence parameter ses blandt andet af antallet af nye selskaber der etableres Malta. Sidste år var rekord år. Aldrig har Malta stiftet så mange selskaber som i året 2010. Specielt selskaber indenfor IT har fået øjnene op for Malta. Blandt andet har den amerikanske virksomhed DayBreak valgt at slå sig ned på Malta. Mr. Monahan, selskabets stifter, holder fast ved målsætningen at han i 2011 vil nå op på 100 ansatte på Malta, og at målet er 1000 ansatte ved udgangen af 2014. DayBreak Data er et godt eksempel på hvorledes internationale virksomheder kan gøre brug af de store fordele Malta giver.

Fordele

Malta har et specielt skatterefusions system der giver international investorer mulighed for at få refunderet 67 af den betalte selskabsskat retur. Malta har en højt uddannet arbejdsstyrke, hvor mere end 34 % af befolkning mellem 25 til 35 år har en universitetsuddannelse. Dertil har Malta den fordel af både forretnings og rets sproget er engelsk. Mere end 45 % af Maltas befolkning taler 3 sprog, Maltesisk, Engelsk og Italiensk. Let adgang til forskning er en anden af de store fordele ved Malta, men University of Malta som den største forsknings institution. Infrastrukturen er vel udviklet med International lufthavn og en stor frihavn. It infrastrukturen er præget af en stræk Telecom industri. Maltas retssystem er baseret på Engelsk Common Law tilpasser således af det opfylder EU´s regulativer. Dette har stor betydning for store virksomheder der derved arbejder under et velkendt og velforstået juridisk system.

Holding Selskaber

Maltas internationale omdømme er øget kraftigt de seneste år. Med et af Europas mest innovative skattesystemer. Et skattesystem der er godkendt af både EU og OECD. Malta har derved blevet en af de mest attraktive internationale Finans og forretnings knudepunkter i regionen. Investorer kan med drage fordele Malta ved etablering af holding selskaber, eller selskaber indenfor Finans, shipping, skibsregistrering og etablering af investeringsfonde eller som hovedkontor for at nævne nogle få. Alene de seneste 2 år har internationale investorer øget deres indestående i Maltesiske banker med over 3 Mia € svarende til over 20 Mia kr.

Malta er i stor til brugt til hjemsted for registrering af Holding selskaber og finansielle selskaber.

Veldrevet banksektor

Malta international forretning miljø er støttet godt af en stærk og stabil banksektor præget af både lokale og internationale banker. Især i krisetider har bankerne vist sig at være både stabile og blandt de mest modstandsdygtige. Maltas banksystem har vist sig at være både stærkt, likvidt, velkapitaliseret og godt reguleret til at klare kriser. Maltas banker har en meget høj indlånsrate i forhold til resten af Europa.

International shipping centrum

Maltas maritime og shipping industri er særdeles anerkendt internationalt. Med over 5000 indregistrerede skibe er Malta blandt verdens 10 ledende shipping nationer. For at øge fokus på netop shipping har Malta Enterprise blandt andet iværksat etablering af et helt nyt maritimt forsknings og udviklingscenter.

Flyt til Malta

Malta har masser af at byde på. I Januar 2011 kårede Magasinet International Living Malta til have verden to bedste klimaer. Skatteklimaet er det ene af dem. Malta tilbyder muligheden for at opnå fast opholdstilladelse med særlig fordelagtig indkomstbeskatning. Dette gør Malta ekstra interessant for eksempelvis pensionister. De seneste år har især mange engelske men også skandinaviske pensionister valg at nyde deres pensionisttilværelse på Malta. Malta har et særdeles velfungerende sundhedssystem med veluddannet engelsktalende lægestab. Det gælder både hos de private sygehuse såvel som hos de offentlige. Med mere end 7000 års historie, har Malta masser af historie og kultur at byde på. Valletta, Maltas hovedstad, er valgt til Europas kulturhovedstad i 2018. Hvis man ønsker at vide mere omkring Malta, kan der hentes mere information på www.visitmalta.com.

Skribentmail:

Mere info: http://www.visitmalta.com