INVESTERING, ØKONOMI, EJENDOMME

Istanbul topper ønskesedlen hos ejendomsinvestorerne

Flag 05-03-13 ~2 minutters læsning · 221 ord

Akkurat som sidste år ligger Istanbul i toppen af den europæiske ønskeseddel hos folk, der investerer i ejendomme. Det fremgår af 2013-versionen af rapporten «Emerging Trends in Real Estate Europe», som er lavet af konsulentfirmaet PricewaterhouseCoopers (PwC) og Urban Land Institute.

I byen ved Bosporus finder investorerne den bedste cocktail af tryghed og vækstpotentiale. Også selv om de faktisk forventer, at markedslejen, ejendomspriserne og omfanget af ejendomsinvesteringer vil falde i byen.

Zürich, München, Hamburg og London besætter de næste pladser på ejendomsinvestorernes indkøbsliste, mens bunden er fyldt med kriseramte, syderopæiske byer. Dublin har også været kriseramt, men den er nu ved at ryste en årrække med nedgang af sig. En 13. plads er det blevet til for den irske hovedstad i årets opgørelse.

København har bevæget sig en enkelt plads opad, så den nu ligger som nummer 9. Dermed ligger den lige under Stockholm på listens 8.-plads.

Svarpersonerne i undersøgelsen forventer som gennemsnit, at de vil tjene flere penge på det europæiske ejendomsmarked end sidste år. Men fremgangen vil blive meget ujævnt fordelt. Bl.a. andet spiller det ind, at mange lande - herunder Danmark - lider af lav økonomisk vækst.

Ejendomsbranchen går ikke fremad i Europa som helhed. Den går fremad i de rigtige byer og inden for de rigtige ejendomme, som Jesper Wiinholt, partner i PwC, udtrykker det i artiklen.

Skribentmail: