GENERELLE, FORHOLD, JURA, REGLER, EJENDOMME, RÅDGIVNING, SKØDER

Xpert-svar om lovlighed

Flag UDLANDSXPERTERNE 09-08-10 ~Et minuts læsning · 205 ord

Tak for spørgsmålet angående en generalforsamlings lovlige afvikling.

Lad mig starte med at slå fast at du ikke nødvendigvis behøver være ejer af en bolig i ejendommen for at sidde i ejendommens bestyrelse.

Det er op til ejendommens beboere at beslutte dette.

Dog er det ikke muligt at afgive en stemme til en generalforsamling uden at have fuldmagt fra ejeren. Og med ejeren menes den person der står på skødet, uagtet hvem der har betalt for boligen, bruger boligen eller hvilke andre aftaler der måtte foreligge.

Stemmeretten tilhører firkantet sagt den person der står på skødet, og ønsker vedkommende at give den stemme videre til en anden person, skal der udstedet en fuldmagt.

Uden at kende detaljerne i dette, virker det som om at stemmen i her omtaler, ikke er afgivet korrekt. Om dette er nok til at få erklæret generalforsamlingen ugyldig kan jeg ikke svare på.

I fald i ønsker at forfølge en sådan sag, skal dette ske senest 1 måned efter generalforsamlingens afvikling, og en klage skal rettes til det tyrkiske retsvæsen.

Det vil således også retsvæsenet der i sidste ende vil afgøre om de procedurefejl der eventuelt har fundet sted ved generalforsamlingen, gør at denne er ugyldig.

Med venlig hilsen

Bo Thygesen

Skribentmail: