BOLIG, JURA, REGLER, BOLIGKØB, FERIEBOLIGER, SKØDER

Skødestop måske forbi i næste uge

Flag 22-06-08 ~Et minuts læsning · 210 ord

I næste uge er det formentlig slut med det efterhånden over to måneder lange stop for udstedelse af skøder på tyrkiske ejendomme til udlændinge.

Det tyrkiske parlament havde den nye lov om skøder til behandling den 12-6-08, men afstemningen blev udsat til i næste uge, fordi regeringspartiet AKP vil have ændret paragraffen om firmaers køb af jord og ejendom i Tyrkiet.

Denne paragraf er nu forhandlet på plads, så afstemningen kan genoptages, fortæller Bo Thygesen fra ejendomsfirmaet 2Base i Alanya.

Skødestoppet skyldes, at de gamle regler for udlændinges køb af jord og ejendom iTyrkiet blev underkendt af forfatningsdomstolen. Samtidig gav domstolen parlamentet en frist til at vedtage nogle nye regler på området, men det nåede parlamentet ikke. Derfor blev der indført et midlertidigt stop for udstedelse af skøder til udlændige.

Domstolen kan dog godt gå ind og blande sig igen. Faktisk frygter Izamettin Asa, formand for ejendomsmæglerbranchen i Istanbul, at den nye lov også vil blive suspenderet, skriver avisen Turkish Daily News.

Tyrkerne er generelt meget uenige om, hvor frit det skal være for udlændinge at købe jord og ejendom i landet. Debatten drejer sig ifølge Turkish Daily News om, hvorvidt købene truer landets uafhængighed, og om udlændingenes køb er en fordel for landet rent økonomisk, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: