BOLIG, JURA, REGLER, BOLIGKØB, FERIEBOLIGER, SKØDER

Skøder venter på præsidentens underskrift

Flag 14-07-08 ~Et minuts læsning · 185 ord

Det tre måneder lange stop for udstedelse af tyrkiske skøder til udlændinge vil være slut, så snart den tyrkiske præsident har skrevet under på en ny lov, som ophæver stoppet. Efter underskrivelsen skal loven offentliggøres i den tyrkiske udgave af Statstidende, og derefter venter der den styrelse, som administrerer loven, en opgave med at fortælle de enkelte skødekontorer, hvordan de skal forholde sig.

Der går formentlig en eller to uger efter præsidentens underskrift, inden der i praksis bliver åbnet for udstedelse af skøder til udlændinge, vurderer ejendomsmægler Bo Thygesen fra 2Base i Alanya.

Det første skridt til ophævelsen af skødestoppet blev taget den 3-7-08, da det tyrkiske parlament vedtog den nye lov. Loven rummer bl.a. en ny måde at opmåle den andel af et område, som ejes af udlændinge. Den andel er der nemlig lagt et loft over.

Dog er det ikke helt sikkert, at den nye lov overlever på sigt. Oppositionspartiet det republikanske folkeparti, CHP, ventes således at sende loven til den tyrkiske forfatningsdomstol. Partiet er bl.a. utilfreds med, at den nye lov er for liberal over for udenlandske virksomheder, fremgår det af artiklen.

Skribentmail:

Mere info: http://epn.dk/finans/realkredit_bolig/article1390328.ece