BOLIG, FINANSIERING, BOLIGLÅN, INDREJSEREGLER, UDENLANDSK, PANT

Lån med 50 pct. pant i den tyrkiske bolig

Flag 02-03-07 ~Et minuts læsning · 190 ord

For første gang bliver det nu muligt at låne penge i Tyrkiet mod pant i en tyrkisk ejendom. En af Tyrkiets største banker, Deniz Bank, og den tyrkiske stat lancerer nu låneformen i forbindelse med eksisterende boliger - altså ikke boliger, der er ved at blive bygget. Lånet bliver med en løbetid på op til 10 år og en rente på omkring 7,5 pct.

Udlændinge kan også komme i betragtning til de nye lån, hvis de har en opholdstilladelse. Desuden skal udlændinge ved ansøgning om de nye lån kunne dokumentere, at de har et arbejde og en sund økonomi.

En boligrente på 7,5 pct. er høj efter dansk målestok, men med tyrkisk målestok er der tale om et «vanvittigt billigt lån», siger Jens Jacob Østergaard, der rådgiver i at købe tyrkiske boliger hos Ringkjøbing Bank.

De nye lån vil give flere mulighed for at at investere i en tyrkisk bolig, mener Jens Jacob Østergaard. Han er ikke et sekund i tvivl om, at det nye tiltag vil sætte mere fut i tyrkiske boligmarked, og han spår også, at flere banker vil følge trop med lignende lån, fremgår det af artiklen.

Skribentmail:

Mere info: http://borsen.dk/bolig/nyhed/105098/