BOLIG, KØB, SALG, ADVOKATER, EJENDOMME, FERIEBOLIGER, OVERSÆTTELSE, SKØDER

Danskere kan igen få skøde i Tyrkiet

Flag 16-03-06 ~2 minutters læsning · 234 ord

Det fremgår af en række dagblade i Tyrkiet, at den tyrkiske regering nu har truffet beslutning om, at danskere igen kan opnå skøde på en feriebolig i Tyrkiet. Dette er blevet besluttet på et møde, som en delegation fra Alanya havde den 15. marts 2006 med regeringen.

Premierminister Erdogan havde tidligere lovet, at han ville løse problemet for de mange danskere, der var kommet i klemme som følge af de ændrede skøderegler. Løsningen er en fortsættelse af den pressemeddelelse, som for ca. 3 uger siden blev udsendt fra den tyrkiske ambassade i København. I denne pressemeddelelse fastslog man for det første, at hele problemstillingen om tegningerne intet havde med danskernes situation at gøre og for det andet, at danskere ville kunne købe ejendom i Tyrkiet.

Det er nu dette løfte fra premierministeren, som regeringen har opfyldt pr. 15. marts 2006. Den enkelte dansker skal ansøge om en opholdstilladelse, som på tinglysningstidspunktet skal være på 6 måneder. Det vil sige, at man søger om en opholdstilladelse på et år. Skal man købe mere end en ejendom, skal man have en opholdstilladelse på 5 år (hvis man ikke beslutter sig for at købe i selskabsform).

Der er blevet udsendt et brev fra regeringen herom til Tapu-kontorerne. Når vi har modtaget en kopi heraf, vil vi fremsende en oversættelse til orientering.

Vojens, den 16. marts 2006

ADVODAN i Vojens, Bolig Udland

Bjarne Ditlevsen, advokat

Mobilnr. 4028 8388

Skribentmail: