BOLIG, ØKONOMI, BOLIGKØB, FERIEBOLIGER, LEJLIGHEDER

Lejligheder er steget til det tredobbelte efter invasion af russere

Flag 29-07-23 ~2 minutters læsning · 226 ord

Det seneste par år har priserne på lejligheder i Phuket taget et hop til det tredobbelte. Årsagen skal søges i en sand invasion af russere, som opkøber boliger i massevis i byen og på øen. De mange nye boligkøbere kan meget vel være russere på flugt fra Putins mobiliseringer af soldater, efter som tilstrømningen tilfældigvis begyndte med Ruslands ulovlige invasion af Ukraine i februar 2022.

Tidligere var det kineserne, som sad på flest ejendomme - efter de lokale. Men nu har russere overhalet kineserne. Det begyndte så småt i 2022, men her i 2023 har invasionen af russere for alvor taget fart. Det i en grad, så russiske statsborgere nu tegner sig for næsten 40 procent af de ejendomme, som udlændinge ejer på øen Phuket. Det viser en ny statistik fra thailandske ejendomsregistre.

Russere er ikke noget nyt fænomen på Phuket. Men nu er øen så overrendt af russere, at de blandt andet er begyndt at oprette egne skoler og kurbade, fremgår det af en artikel i den svenske avis Expressen. Den har talt med en, som i 20 år har arbejdet på en af de største strande i området. Han beretter, at russerne har skræmt mange skandinaver og andre europæere væk.

Lokalbefolkningen er heller ikke begejstret for den russiske invasion. De tror, at de ejer stranden. De er vores konger nu, tilføjer han ifølge artiklen.

Skribentmail:

Mere info: https://www.bt.dk/udland/dansk-feriefavorit-overrendt-af-russere-det-er-som-en-invasion