VIRKSOMHED, ØKONOMI

Lave priser på råvarer sender verdensdel til tælling

Flag 02-12-15 ~Et minuts læsning · 174 ord

Den økonomiske vækst har de senere år været faldende i Sydamerika, og nu har nedturen passeret 0. I ventes en negativ vækst på 0,3 pct. i Latinamerika.

En af de store møllesten omkring verdensdelens økonomi er Brasilien, som for få år siden var brillerede med masser af økonomisk fremgang. Nu spiller rytmerne baglæns i sambalandet. I 2015 ventes økonomien at gå tilbage med 3,0 pct.

Men mange af nabolandene sidder med i den nedadgående elevator. Venezuela står på afgrundens rand på grund af de faldende priser på olie, som udgør 98 pct. af landets eksport. Ecuadors er også hårdt ramt af de faldende oliepriser. Her udgjorde olien 55 pct. af landets eksport. Desuden er Bolivia ramt af prisfald på naturgas, som tegnede sig for 60 pct. af landets eksport i 2014. Desuden er både Peru og Chile ramt på pengepungen af faldende priser på metaller.

Oveni alt dette flygter investorerne i stor stil fra de sydamerikanske lande, og det kan gå hen at forværre den økonomiske situation yderligere på kontinentet, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: