VIRKSOMHED, ØKONOMI

Her betaler kun 9 ud af 10

Flag 16-12-13 ~2 minutters læsning · 230 ord

Hvis du sælger en vare til en kunde i Grækenland, skal du kun regne med at få betaling for varen i 9 ud af 10 tilfælde. Den 10. vare ser du aldrig betalingen for. Billedet er ikke meget bedre, hvis du sælger til et af de andre PIGS-lande, Portugal, Spanien eller Italien. Det fremgår af en undersøgelse, som det danske kreditanalyseselskab Intrum Justitia har lavet blandt tusindvis af europæiske virksomheder tidligere i 2013.

I Portugal, Spanien og Italien falder mange betalinger for sent. Især, hvis du har solgt noget til det offentlige, hvor halvdelen af betalingerne overskrider betalingsfristerne med fire måneder. Mange private kunder i de pågældende lande betaler også for sent, men de fleste betaler dog til tiden, kommer kreditanalyseselskabet frem til.

Selv om der ifølge visse rapporter er ved at komme lidt mere styr på økonomien i Latineuropa, så står det fortsat lige så sløjt til som tidligere med at få betalingerne hjem fra det sydeuropæiske.

Det er ikke blevet bedre. Men vi håber, at vi har nået bunden, lyder beskrivelsen fra Erik Skovgaard Nielsen, der er direktør i krediforsikringsselskabet Atradius.

Steffen Andersen, der er direktør for de pågældende lande i Arla, vurderer Sydeuropa på samme måde.

Situationen omkring kreditter til kunder er uforandret i de gældsplagede lande. Vi holder øje med kreditterne, og vi anstrenger os hele tiden for at nedbringe vores udestående, fortæller han i artiklen.

Skribentmail: