MELLEMMENNESKELIGT, JURA, REGLER, IT

Det er så yndigt at være udedansker...

Flag 03-07-05 ~Et minuts læsning · 189 ord

Forelskelse i en udlænding er fatal: Danmarks spænder på alle mulige måder ben for ægteskab. Nyt Fra Danmarks korrespondent, Astrid Helene Meister, 30 år, prøvede på det, men blev presset til at opgive. Brylluppet med den britiske udkårne Tim Washington, 36 år, blev i stedet henlagt til Sydafrika, hvorfra den nygifte Mrs. Washington nu fortæller sin historie:

Da jeg ringede til Københavns Kommunes Bryllupskontor for at spørge om procedurerne, når en dansker og en englænder skal giftes, hørte jeg om ægtefælle sammenføring, 50.000 kr.-regel og erklæringer. I korte træk skulle jeg skrive under på, at vi havde penge nok i banken, og at vi havde en passende bolig samt en masse andet, før vi kunne blive gift.

Vi regner ikke med at komme til at bo i Danmark de næste mange år, og den forlangte erklæring havde ovenikøbet en paragraf om, at hvis min kommende mand er EU borger (hvad han jo som englænder utvivlsomt er!), så var den uden praktisk relevans. Alligevel var Bryllupskontoret urokkeligt: hvis jeg ikke underskrev den erklæring, kunne jeg ikke få attest på, at jeg var ugift og kunne dermed slet ikke blive gift!

Skribentmail:

Mere info: http://www.nytfradanmark.dk/artikel.asp?art_nr=2