INVESTERING, ØKONOMI, ERHVERVSEJENDOMME

Superattraktiv by for ejendomsinvesteringer

Flag 15-02-13 ~Et minuts læsning · 188 ord

Stockholm er en af Europas mest attraktive byer at gøre ejendomsinvesteringer i. Det mener i hvert fald den britiske ejendomskoncern Standard Life Investments, som blandt andet foretrækker Stockholm frem for København. Firmaet regner forventer således et langsigtet afkast på 7-9 pct. af sine ejendomme i den svenske hovedstad.

Selskabet, som hører hjemme i den skotske hovedstad, Edinburgh, vil nu investere mere end DKK 750 mio. i svenske erhvervsejendomme.

Sverige har et meget gennemsigtigt ejendomsmarked. Og for internatioale selskaber, der vil investere i Skandinavien, er Stockholm formentlig det bedste sted, mener Mark Meiklejon, der er investeringschef i Standard Life Investments.

Det skotske selskab har blandt andet opkøbt en del kontorejendomme i Sverige, og byggekoncernen Skanska spår, at der vil blive større efterspørgsel efter kontorejendomme i den svenske hovedstad. Blandt andet fordi der kommer mange nye mennesker til byen, siger direktøren til Reuters.

Omvendt mener Jens Hallen, direktør hos Fitch Ratings, at de svenske boligpriser er overvurderet med 20 pct., og at de kan falde med op til 10 pct. de kommende to år. Desuden frygter de svenske boligmyndigheder, at Sverige står foran en decideret boligboble, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: