INVESTERING, ØKONOMI, ERHVERVSEJENDOMME

Europas største afkast på erhvervsejendomme

Flag 29-10-10 ~2 minutters læsning · 308 ord

Hvis du vil have del i det for tiden største afkast på erhvervsejendomme i Europa, skal du investere dine penge i mursten i Warszawa.

Bl.a. har ejendomsfirmaet Jones Lang LaSalle sidste år købt en række ejendomme i Warszawa, og det er en investering, som er blevet forrentet med 7,5 pct.

Det høje afkast har fået mange til at købe ejendomme i den polske hovedstad. Faktisk er salget af investeringsejendomme i Warszawa fir-doblet i løbet af de tre første kvartaler af 2010.

Som følge af den voldsomt stigende efterspørgsel er forrentningen er faldet til 6,5 pct. Men det er fortsat mellem 1 og 2 pctpt. mere end tilsvarende investeringer i Berlin, London og Paris, der ellers giver et højt afkast. Selv de mest attraktive ejendomme i London City kan ikke hamle op med den østeuropæiske millionby, oplyser en række ejendomsinvestorer til nyhedsbureauet Bloomberg.

Martyn McCarthy, koncernchef i Valad Property Group, udtrykker det så skarpt, at hvis han kun måtte købe ejendomme i ét land i Europa, ville han vælge Polen.

At det går specielt godt med investeringerne i erhvervsejendomme i Polens hovedstad, skyldes især, at mange investorer forlod byen ved starten af finanskrisen. De troede, at Polens økonomi ville få kraftige problemer, sådan som det er sket i mange af de andre gamle østbloklande. Men Polens økonomi har udviklet sig helt anderledes end i nabolandene. Bl.a. var landet det eneste i EU, som ikke havde økonomisk tilbagegang i 2009. Desuden forventer EU-Kommissionen, at Polens vækst i år bliver på 3,4 pct. - eller dobbelt så stor som i Euro-landene.

Fra midten af 2007 til efteråret 2009 nåede ejendomspriserne kun at falde med 25-30 pct. i Polen, hvor de til sammenligning blev halveret i London i samme periode. Siden er de polske ejendomspriser steget med 10 pct., mens stigningen i London har været på 22 pct., fremgår det af artiklen.

Skribentmail: