INVESTERING, ØKONOMI, ERHVERVSEJENDOMME

Kommende Klondyke for kontorejendomme

Flag 02-04-11 ~Et minuts læsning · 165 ord

Perth, hovedbyen i Vestaustralien, spåes til at blive det nye Klondyke for kontorejendomme i de kommende år. Bruttohuslejen ventes i 2015 at stige til det højeste niveau i landet med 963 australske dollar pr. kvm., forventer ejendomsfirmaet CB Richard Ellis.

Dermed overhaler kontorhuslejen niveauet i Australiens største by, Sydney, hvor kvadratmeterprisen for et kontor ventes at ligge på 890 australske dollar i 2015.

At priserne ventes at stige så kraftigt i netop Perth, skyldes, at byen oplever et sandt råvare-boom. Af samme grund har mange af Australiens minefirmaer valgt at placere deres hovedkontor i vestkyst-hovedstaden.

Perth har ellers fået mange nye kontorbygninger de senere år, og byen har også mærket finanskrisen. Derfor steg andelen af ledige kontorlokaler i Perth til 10 pct. i midten af 2010. Men i de kommende år kan udbudet af kontorejendomme ikke følge med udviklingen, og derfro vil andelen af ledige kontorlokaler falde til 6 pct. i 2015, lyder argumentationen for de stigende kontorhuslejer ifølge artiklen i et telegram fra Reuters.

Skribentmail: