FORBRUG, ØKONOMI, FØDEVARER

Halv pris på dagligvarer

Flag 02-03-09 ~2 minutters læsning · 267 ord

Tag til Malmö og køb dine dagligvarer. I flere tilfælde vil du kunne købe de samme ting til halvdelen af prisen i Danmark. 1,5 liter Coca-Cola koster således kun DKK 9 i ICA Maxi på den svenske side af Øresund. Det er en besparelse på 55 pct. i forhold til en dansk Føtex, fremgår det af tal, som Øresundsbro Konsortiet, Ekstra Bladet og Søndagsavisen har fundet frem.

Rabatten ved at køre over sundet bliver dog endnu større, hvis du har brug for en pakke 5-9 kg Huggies bleer. De er 56 pct. billigere i en skånsk Willys butik set i forhold til en dansk Kvickly. Lige efter følger en pakke 3-6 kg Pampers bleer, som er 52 pct. billigere i Coop Forum end i danske Føtex.

Andre eksempler på gode køb er 200 gram Marabou chokolade og 250 ml El’vital shampoo, som du begge sparer 50 pct. på ved at købe dem på den svenske side af sundet. Og lige efter følger 500 gram Bremer kaffe, som koster 45 pct. mindre i en svensk end i en dansk Lidl-butik.

Prisforskellen skyldes blandt andet, at den svenske moms kun er på knap halvdelen af den danske, nemlig 12 pct., når det gælder fødevarer. Desuden er den historisk lave kurs på svenske kroner i forhold til danske kroner - SEK 1,00 = DKK 0,65 - med til at gøre det ekstra attraktivt for danskere at gøre deres indkøb i Malmö for tiden.

Og danskerne har forlængst opdaget fidusen. Siden december 2008 er salget til danskere af weekend BroPas på Øresund steget med 60 pct., oplyser Øresundsbro Konsortiet i artiklen.

Skribentmail: