BOLIG, STATISTIK, BOLIGKØB, BOLIGSALG, FERIEBOLIGER

Salget af fritidshuse er halveret

Flag 05-05-14 ~Et minuts læsning · 202 ord

Mens der i slutningen af 1980’erne blev solgt mellem 14.000 og 15.000 fritidshuse om året i Sverige, så er salget nu næsten halveret til mellem 8000 og 9000 om året, fremgår det af en opgørelse fra Statistiska Centralbyrån SCB). Det kraftige fald skal endda holdes op imod, at det svenske indbyggertal er steget med 1,3 mio. i den samme periode.

Samtidig er der nu 5000 fritidshuse på salgslisten i Sverige lige nu, og de 300 af boligerne har været til salg i mere end to år.

Nedgangen i det svenske salg af fritidshuse skyldes bl.a., at mange fritidshuse har ændret status til at være helårsboliger. Desuden køber børnefamilierne ikke så mange fritidshuse som tidlgere, fortæller Lars Karlsson fra Svensk Fastighetsförmedling.

De danske købere er også begyndt at trække følehornene lidt til sig. I slutningen af 2013 kunne 11.600 danskere kalde sig svenske fritidshusejere. Det er en nedgang på 1 pct. i forhold til året før. Dermed var 2013 det første år i det nye årtusinede, hvor danskernes andel af de svenske fritidshuse gik tilbage.

Den lidt faldende danske interesse for svenske fritidshuse skyldes ifølge eksperter, at sommerhuspriserne er faldet mere i Danmark end i Sverige de senere år, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: