BOLIG, SKATTER, AFGIFTER, BOLIGSALG, EJENDOMSVÆRDISKAT, FERIEBOLIGER

Skattesmæk på op til DKK 4800 om året

Flag 21-09-07 ~Et minuts læsning · 213 ord

En sænkning af de svenske ejendomsskatter kan betyde, at de mere end 5500 danskere med ødegårde eller andre fritidshuse i Sverige bliver ramt af et ekstra skattesmæk på op til DKK 4800 om året.

Danskere med ejendom i Sverige betaler både ejendomsværdiskat til Danmark og ejendomsværdiskat til Sverige. Det foregår på den måde, at den skat, de betaler til Sverige, bliver trukket fra, når den danske ejendomsværdiskat skal betales.

Derfor gavner det ikke de pågældende danskere, at den svenske skat nu bliver sat ned. Tværtimod kan det blive en ulempe, fordi den svenske regering også overvejer at omdanne ejendomsskatten til at være en afgift. Sker dette, er det ikke sikkert, at den danske stat længere vil trække den svenske afgfit fra, når ejendomsværdiskatten skal beregnes.

Summa summarum: De danske torpare står løber en reel risiko for at komme til at betale den svenske skat/afgift to gange så at sige. Om det går så galt, er noget, som den danske Skattestyrelse overvejer netop nu, erfarer dagbladet Børsen.

Samtidig bliver de danske boligejere i Sverige ramt af, at Sverige fra nytår sætter avanceskatten op fra 20 til 22 pct. Avanceskat er bl.a. noget, danskere skal betale, når de sælger deres svenske sommerhus, og den får altså også et hak i vejret, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: