PENSION, OPSPARING, SKATTER, AFGIFTER, FLYTNING, FØRTIDSPENSION, KAPITALPENSION, BOFÆLLESSKAB, LEJLIGHEDER, IT, MEDIER, UDLANDSDANSKERE

Løj Minister for Folketinget om skatteaftale?

Flag 19-01-11 ~2 minutters læsning · 380 ord

Under denne overskrift kunne man i går, på forsiden af Radio Solymar, læse, at der er noget der tyder på, at daværende skatteminister Kristian Jensen har givet fejlagtige oplysninger overfor skatteudvalget, da man skulle træffe afgørelse om opsigelse af dobbelt beskatnings overenskomsten med Spanien og Frankrig. Det fremgår af et svar fra formanden for skatteudvalget, Niels Helveg Petersen til Claus Carøe, en anden udlandsdansker, som er ramt af de urimelige danske skatteregler. Følgende ordlyd fremgår således af den mailkorrespondance, der har været mellem Niels Helveg Petersen og Claus Carø: ” Det har efterfølgende vist sig, at Folketinget ikke fik de rigtige oplysninger forud for vedtagelsen af at give skatteministeren en bemyndigelse til at opsige DBO’erne med Frankrig og Spanien”

Dette gør de endnu mere aktuelt, at sagen omkring opsigelse af DBO med Spanien og Frankrig tages op til revision. Som et minimum må det forlanges, at de almindelige folke- og førtidspensionister samt efterlønsmodtagere friholdes for dansk beskatning., idet de ikke har fået del i de skattefradrag for indskud på rate- og kapitalpensioner, som den danske minister brugte som argument for at opsige DBO’erne med Spanien og Frankrig. Absurditeten når nye højder når man erfarer, at selv en flytning fra f.eks. Frankrig til Spanien udløser dansk skattepligt – selvom pågældende udlandsdansker aldrig har sat sine ben i Danmark. I det omfang denne side læses af ansvarlige politikere bør debatten her afføde en forklaring på disse absurditeter.

Der er ikke tvivl om, at den danske velfærdsstat er under massivt pres. Derfor er alle i regeringen i desperation sendt ud for at kradse penge ind. Hver en sten bliver vendt for at skaffe penge til den slunkne danske statskasse. Efterlønnen er under afskaffelse, førtidspensionssystemet er i realiteten afskaffet - fordi kun folk der nærmest er i terminalfasen kan tildeles førtidspension -, folkepensionsalderen sættes op til Europas højeste, men uanset hvor presset det danske velfærdssystem er så retfærdiggør det ikke, at man beskatter folk der bor og lever flere tusinde kilometer fra Danmark. Endnu engang skal jeg opfordre alle, som har interesse i at få indført retfærdighed om at melde sig i debatten, så vi kan få organiseret et kollektivt oprør mod de helt urimelige danske beskatningsregler. Den verserende danske valgkamp er nok en kærkommen lejlighed til at få sat fokus på disse beskatningsregler.

Skribentmail: