SOCIAL, SUNDHED, ØKONOMI, HOSPITALER

Betalt behandling i udlandet på betingelser

Flag 22-01-11 ~Et minuts læsning · 169 ord

Patienter i Danmark og alle øvrige EU-lande kan for fremtiden blive behandlet for deres sygdom i et andet EU-land - med alt betalt af deres hjemland. Sundhedsvæsenet i hjemlandet kan dog sige nej til at dække udgiften for behandlingen i udlandet, hvis ventetiden på den pågældende behandling ikke er uforsvarlig lang i hjemlandet, eller hvis behandlingen ikke findes i hjemlandet.

De nye regler for behandling på sygehuse i udlandet er et resultat af et nyt sundhedsdirektiv, som EU-Parlamentet netop har vedtaget. Direktivet fjerner mange års usikkerhed om, hvilke rettigheder man har i forbindelse med behandling på hospitaler i udlandet.

Patientforeningerne i Danmark mener dog, at direktivet burde have givet flere rettigheder for patienterne, og at sundhedsvæsenet i hjemlandet kan afvise at betale behandlingen i udlandet.

En af kritikerne er Morten Freil, direktør i foreningen Danske Patienter. Han finder det urimeligt, at danske patienter ikke med de nye regler får ret til at vælge en behandling i udlandet, hvis den udføres bedre der, fremgår det ifølge artiklen af et Ritzau-telegram.

Skribentmail: