BOLIG, KØB, SALG, BOLIGKØB, FERIEBOLIGER

Kommune giver DKK 200.000 i tilskud til boligkøb - for hver voksen

Flag 05-06-23 ~2 minutters læsning · 244 ord

Du og din familie kan blive boligejer i landsbyen Albinen i det sydlige Schweiz - og få et klækkeligt tilskud til købet fra den lokale kommune. Tilskuddet gives efter devisen: Jo større familie, desto større tilskud. En familie med 2 voksne og 2 børn kan således indkassere og en halv million danske kroner i startkapital ved at forlægge residensen til alpebyen.

Taksten pr. voksne lyder på DKK 200.000, mens hvert barn udløser yderligere DKK 75.000 i kommunalt starttilskud. Der medfølger dog tre krav:

  • Ingen af familiemedlemmerne må være mere end 45 år gamle.

  • Modtagerne skal være schweiziske statsborgere med såkaldt C tilladelse. Denne status kan dog opnås af bl.a. EU-borgere, der har levet 5 år i landet.

  • Boligen, som købtilskuddet gives til, skal være vurderet til DKK 1,55 mio. eller derover.

  • Modtagerne skal bo i landsbyen i mindst 10 år.

Holder du og din familie af en eller anden grund ikke ud i 10 år, skal tilskuddet betales tilbage.

Albinen ligger i 1300 meters højde i kantonen Valais. Til gengæld ligger indbyggertallet lavt, og det er for nedadgående. I slutningen af 2020 blev befolkningstallet opgjort til 243 personer, som i øvrigt næsten alle er tysktalende.

Landsbyen har udsigt til sneklædte bjergtoppe. Den ligger med kort afstand til spa byen Leukerbad. Og der er kun en god halv times kørsel til kantonhovedstaden Sion. Alligevel bevæger Albinen sig i retning af en langsom død. Derfor det kontante tiltag fra de lokale myndigheder, fremgår det af artiklen.

Skribentmail:

Mere info: https://www.mirror.co.uk/news/world-news/inside-town-thats-actually-paying-29431242