FORBRUG, ØKONOMI, FØDEVARER, SERVICE

EUs billigste land at leve i

Flag 19-07-23 ~Et minuts læsning · 187 ord

Hvis du vil have dine penge til at strække så langt som muligt inden for EU, så er det Rumænien, du skal flytte til. Landet havde i 2022 det laveste prisniveau for varer og tjester i unionen, fremgår det af den seneste opgørelse fra Eurostat, som er EU’s statistik-kontor.

I 2022 lå forbrugerpriserne i landet ved Donau-flodens udmunding nede på 58 pct. af gennemsnittet i EU. Dermed var det en smule billigere at være rumæner end at bo i nabolandet mod syd. Bulgarien kom nemlig ind som det næstbilligste land med et prisindex på 59.

I den anden ende af skalaen landede, nok en gang, Danmark, hvor befolkningen skal betale 145 DKK for det, som rumænerne altså kan få for 58. Det er med andre ord cirka 2,5 gange så dyrt at købe de daglige fornødenheder i Danmark end i Rumænien.

Kun i ét land i EU får du mindre for pengene end i Danmark. Det er i Eire. Den grønne ø ude i Atlanterhavet render rundt med et forbrugerprisindex på 146. Altså en anelse højere end det danske, fremgår det ifølge artiklen af sammenligningen fra Eurostat.

Skribentmail:

Mere info: https://www.bt.dk/forbrug/dyre-danmark-priserne-herhjemme-er-blandt-de-allerhoejeste-i-eu