VIRKSOMHED, JURA, REGLER, KORRUPTION

DKK 3000 i bøde for stavefejl i menukort

Flag 30-08-10 ~2 minutters læsning · 223 ord

Korruptionen i Rumæniens hovedstad Bukarest er blevet så omfattende, at rumæneren Christian Patega Tudoroiu har valgt at flygte langt ud på landet til et sted i nærheden af provinsbyen Targu Jiu.

På et tidspunkt drev han ellers to restauranter i hovedstaden, men de hyppige besøg af korrupte embedsmænd fra regeringen blev både for meget - og for dyrt - for ham.

Den ene gang fik han besøg af to inspektører, som påpegede, at Christian Patega Tudoroiu var kommet til at lave stave «øl» forkert i menukortet. Her stod der nemlig øl på engelsk «beer» og ikke på rumænsk, hvor ordet staves «bere».

Det var ulovligt, hævdede de to embedsmænd, og så fik restauratøren ellers lov på stedet at betale en bøde, der svarer til DKK 3000. Protester hjalp ingenting.

Under et andet kontrolbesøg bad inspektørerne om at se regnskabsbogen. Den lå dog i Christian Patega Tudoroius lejlighed på den anden side af vejen. Restauratøren tilbød at hente den med det samme, men det hjalp ikke. Regnskabsbogen skulle ifølge embedsmændene ligge i restauranten, så derfor vankede der desværre endnu en bøde på DKK 3000.

Det er rene beskyttelsespenge, og regeringens inspektører opfører sig som de rene gangstere, mener Christian Patega Tudoroiu, der nu i stedet har kastet sig over økologisk landbrug og vedvarende energi i den anden ende af landet, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: