FORBRUG, ØKONOMI, HÅNDVÆRKSARBEJDE

Polske håndværkere for ned til DKK 45 i timen

Flag 03-06-10 ~Et minuts læsning · 181 ord

En dansk håndværker skal have DKK 395 i timen for at lave tømrerarbejde på huset, men en polsk håndværker kan fås til at lave det samme arbejde for ned til mellem DKK 45 og 100 i timen.

Prisforskellen gør sit til, at der står en del kassevogne med polske nummerplader i de attraktive villakvarterer i Hellerup og Gentofte. Kassevognene er parkeret af polske håndværkere, som er i fuld gang med at lave murer-, maler- eller tømrerarbejde for private.

Trafikken med polske og lettiske kassevogne er tæt i området, og det vidner om, at beboerne nord for København er glade for håndværksarbejde til spotpris.

Tømrermester Bjarne Petersen støder på to-tre af de østeuropæiske vogne om dagen. Men han må nøjes med at se til, mens udlændingene laver det arbejde, som han kunne have stået for. Han er selv nødt til at betale en dansk tømrer mellem DKK 180 og 250 i timen. Og skal han have dækket sine udgifter til medarbejderens feriepenge, bil, mobiltelefon med mere, er fakturaen nødt til at lyde på mindst DKK 395 i timen, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: