BOLIG, SKATTER, AFGIFTER, EJENDOMSSKATTER

Her ligger boligskatterne på 1/7

Flag 05-07-15 ~Et minuts læsning · 197 ord

Hvis du er dansker og flytter teltpælene til Norge, kommer du til at leve i et land, hvor boligskatterne ligger på 17 af niveauet i Danmark. Ejendomsskatterne udgør nemlig kun 0,3 pct. af bruttonationalproduktet i fjeldlandet, hvor de danske boligskatter fylder 2,1 pct. af økonomien. Dermed er boligskatterne i Norge de tredjelaveste i Europa, viser en opgørelse, som Arbejdernes Landsbank har lavet på baggrund af tal fra Eurostat.

Danskere i Danmark skal slås med både grundskyld og ejendomsværdiskat på op til 1 pct. af ejendomsværdien, men i Norge foregår det anderledes. Her skal du som husejer betale en årlig skat til kommunen på mellem 0,2 og 0,7 pct. af den offentlige ejendomsvurdering. Omvendt har du et fradrag for renteudgifter på 27 pct.

Hvis du køber en bolig i vores nordlige naboland, skal du desuden betale en tinglysningsafgift på 2,5 pct. af købsprisen. Og sælger du en bolig i Norge, skal du betale 27 pct. i skat af fortjenesten ved salget. Skatten på avancen forsvinder dog, hvis du har ejet boligen i mere end et år, og hvis du har boet på adressen i mindst et år ud af to år forud for salget, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: