FORBRUG, ØKONOMI, MOMS

Billigst uden moms og afgifter

Flag 19-06-07 ~Et minuts læsning · 213 ord

Af de ni rigeste lande i EU - de såkaldte EU9-lande - er Holland det billigste land at købe ind i, når man trækker moms og afgifter ud af priserne.

Uden moms og afgifter er det syv procent billigere at købe ind i det flade land ved den engelske kanal end i de ni lande i gennemsnit. Italien og Storbritannien følger lige efter med en «rabat» på henholdsvis seks og fem pct. i forhold til gennemsnittet, fremgår det af en opgørelse KonkurrenceStyrelsen, som bl.a. bygger på tal fra Eurostat og den økonomiske samarbejdsorganisation OECD.

I den modsatte ende af prisskalaen finder vi Danmark, hvor forbrugerpriserne både med og uden afgifter ligger i en klasse for sig. Uden moms og afgifter er det 13 pct. dyrere at købe ind i Danmark end i de ni lande generelt. Med moms og afgifter er det hele 23 pct. dyrere, fremgår det af artiklen.

Forskellen på top og bund i opgørelsen betyder efter en hurtig udregning, at det selv uden moms og afgifter er knap 18 pct. billigere at svinge indkøbskurven i Holland end i Danmark. Medregnes moms og de afgifter, som forbrugerne jo er nødt til at betale, bliver det endnu mere fordelagtigt at købe ind i Holland frem for Danmark - nemlig 26. pct. billigere.

Skribentmail: