SKOLE, BØRN, JURA, REGLER, PARJURA

Mænd konverterer til islam og snupper børnene

Flag 02-09-16 ~2 minutters læsning · 288 ord

Indira Gandhi er børnehavepædagog bor i Ipoh i Malaysia. Hun har ikke set sin datter, Prasana Diksa, i 7 år. Hun er hindu, og det var hendes mand også tidligere. Men pludselig konverterede manden til islam bag hendes ryg, og samtidig fik han registreret parrets tre børn som muslimer. Derefter begærede manden skilsmisse, hvorefter han forsvandt med Praksana Diksa, som var 11 måneder på det tidspunkt.

Ifølge den civile domstol har Indira Gandhi forældremyndigheden til alle tre børn. Men det har børnenes far også - blot ved en sharia-domstol. Dette kan lade sig gøre, fordi Malaysias 65 pct. muslimer i højere og højere grad går til en sharia-domstol for at få afgjort deres sager.

Ifølge Malaysias grundlov er sharia-systemet dog underlagt de civile domstole, men en stigende islamisering af landet har ført til, at de to retssystemer nu betragtes som ligeværdige. Sharia-domstolene får stadig mere magt, samtidig med at de er forbudt område for den ikke-muslimske tredjedel af befolkningen.

M. Kulasegaran, medlem af Malaysias parlament, mener, at de to parallelle retssystemer i landet er den sikre vej til kaos. Men han er oppe imod premierminister Najib Razak, som har valgt spille islam-kortet for at holde korruptionsanklager imod sig fra livet.

I mellemtiden udnyttes sharia ifølge advokater af flere og flere først og fremmest mænd, der konverterer til islam og trækker deres børn med. Dermed får artiklen mulighed for at føre deres skilsmissesag ved en shariadomstol, som i langt hovedparten af sagerne dømmer til fordel for muslimer - og imod ikke-muslimer.

Ifølge artiklen har Indira Gandhi forlængst indstillet sig på, at hendes 8-årige datter er blevet muslim. Hun tænker udelukkende på, hvordan hun igen kan blive mor for Paksana Diksa, og hvordan det vil være at omfavne sin datter.

Skribentmail: