KULTUR, FRITID, SKATTER, AFGIFTER, BØGER, MOMS

Her kan du købe på nettet med 3 pct. moms

Flag 22-02-13 ~2 minutters læsning · 287 ord

Momsen på netkøb er 25 pct. i Danmark, akkurat som ved alle andre former for køb. Men vælger du i stedet at købe dine ting på et websted, som hører hjemme i Luxembourg, ryger momsen helt ned på 3 pct. Forskellen på de 22 pctpt. skal ikke beskattes eller fortoldes, fordi Luxembourg er medlem af EU. Gevinsten tilfalder udelukkende køberen eller sælgeren.

Momsforskellen har forlængst fået internetbutikker som Amazon og iTunes Store til at placere deres digitale distribution i Luxembourg. Det samme gælder filmleverandøren Netflix, som sender momsbesparelsen videre til kunderne med et månedsabonnement på DKK 79, hvor danske YouBio tager DKK 99 - og kører med dansk moms.

Senest har også e-boghandelen Saxo.com besluttet at åbne et datterselskab i miniputlandet. Vi er nødt til at sikre os samme betingelser som vores konkurrenter, lyder forklaringen fra Martin von Haller Grønbæk, der er formand for betyrelsen i Saxo.com.

Momsforskellen bygger på det princip, at momsen på varer opkræves i det EU-land, som de bliver solgt fra. Det gælder både en øl, der er købt i Tyskland, og en e-bog, der er købt over nettet i f.eks. Luxembourg.

Men princippet ændres, når EU fra 1-1-2015 går over til, at købere af digitale varer skal betale den moms, som gælder i køberlandet. Det betyder, at danskere om to år kommer til at betale 25 pct. moms af en musik-CD fra Luxembourg, selv om momsen i Luxembourg fortsætter med at være 3 pct.

I 2012 købte danskerne varer for DKK 55 mia. på nettet, og det var 19 pct. mere end i 2011. Cirka DKK 23 mia. gik til ikke-fysiske varer som musik og e-bøger., og en større og større del af købet foregår hos internationale distributører, fremgår det af artiklen.

Skribentmail:

Mere info: http://www.b.dk/kultur/danske-kulturpenge-lander-i-luxembourg