VIRKSOMHED, GENERELT, LØN, ARBEJDSFORHOLD, VIRKSOMHEDSETABLERING

Koncernchef: Franskmænd arbejder kun halvdelen af tiden

Flag 23-02-13 ~Et minuts læsning · 211 ord

Glem alt om at købe eller etablere en virksomhed i Frankrig. Det vil være det rene vanvid. Du kommer til at råde over nogle medarbejdere, som kun arbejder tre timer om dagen. Derudover har de en times frokostpause, og så snakker de sammen i de sidste tre timer.

Sådan lyder i hvert fald bedømmelsen af fransk arbejdskraft fra Maurice Taylor, der er koncernchef for den amerikanske dækproducent Titan International.

Anledningen er, at en konkurrent, Goodyears fabrik i nordfranske Amiens står på randen af lukning. I den forbindelse har den franske industriminister Arnaud Montebourg spurgt, om Titan kunne være interesseret i at køre den lukningstruede fabrik videre.

Hvor dumme tror de egentlig, vi er, lød svaret fra Titan-chefen ifølge den franske erhvervsavis Les Echos.

Den truende lukning af dækfabrikken i Nordfrankrig er ikke det eneste krisetegn i fransk bilindustri. Også PSA Peugeot Citröen vil skære ned. Faktisk hænger virksomheden så meget med en vis del i vandskorpen, at den har behov for franske statsgarantier til sine lån.

Brevvekslingen mellem industriministeren og dæk-direktøren falder sammen med, at der bliver større og større bekymring over Frankrigs konkurrenceevne. Bekymringen har fået endnu et nøk opad, efter at præsident Francois Hollande har begrænset de franske virksomheders muligheder for at tilpasse deres medarbejderstab, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: