BOLIG, ØKONOMI, BOLIGKØB, HELÅRSBOLIGER

Over en milliard boliger står tomme

Flag 01-10-23 ~Et minuts læsning · 195 ord

De kinesiske ejendomsfirmaer har forbygget sig i en grad, så der står over en milliard boliger tomme i landet. Det udtaler He Keng, der er tidligere leder af Kinas centrale myndighed for statistik.

Tallet er ikke blot ubegribeligt. Det nærmer sig indbyggertallet i hele landet, der som bekendt er det folkerigeste i verden sammen med Indien.

Eller måske er der i virkeligheden ikke en gang kinesere nok til at fylde de mange boliger op, selv om hver eneste mand og kvinde blev tvangsforflyttet fra sin nuværende bolig. Rygterne taler om helt op til 3 milliarder tomme boliger.

Uanset om det ene eller andet astronomiske tal skulle ligge tættest på sandheden, så er resultatet, at de tomme boliger ofte befinder sig i rene spøgelsesbyer.

Det kinesiske boligmarked har ellers galopperet derud af i mange år. Men efter sigende fik blandt andet coronaen tingene til at løbe af sporet.

Boligmarkedet fylder mellem en fjerdedel og en tredjedel af Kinas økonomi. Så hvis situationen forværres yderligere, kan det sætte gang i en voldsom økonomisk krise. Ikke blot i Kina - men i hele verden, fordi landets økonomiske betydning er vokset markant de seneste årtier, fremgår det af artiklen.

Skribentmail:

Mere info: https://www.bt.dk/samfund/kinas-oekonomiske-mareridt-spoegelsesbyer-med-tomme-hjem-er-eksploderet