GENERELLE, FORHOLD, SKATTER, AFGIFTER, ARVEFORHOLD, REVISORER

Skattesystemet er et kludetæppe

Flag 19-02-07 ~Et minuts læsning · 209 ord

Det italienske skattesystem er et kludetæppe, som hastigt skiftende regeringer har udvidet med lap på lap. Resultatet er så indviklet, at man bør alliere sig med både en revisor, en advokat og en køberrådgiver, hvis man går i gang med at købe bolig i landet. Det fortæller Poul Hudson fra det engelske køberrådgiverfirma Property Finders i artiklen.

Bl.a. har det siden oktober 2006 været muligt at sælge en bolig og slippe med at betale 20 pct. i skat af kapitalgevinsten, hvis boligen er købt inden for de seneste fem år.

Momsen er på 20 pct., men på byggematerialer er den kun på det halve.

Desuden har Prodi-regeringen genindført en arveafgift, som forgængeren, Silvio Berlusconi, havde fjernet. Det er den såkaldte Tassa de Successione, som afhænger af den enkelte arvings relation til den afdøde.

Endelig skal man huske på, at man automatisk bliver skattepligtig til Italien, hvis man bor 183 dage om året i støvlelandet. Og det gælder, hvadenten man har arbejde i landet eller ej.

Eller rettere: Alt det nævnte gælder lige nu, ind til der bliver lavet noget om igen. Enten af Prodi-regeringen, eller fordi regeringen bliver afløst af en ny. Det sidste er nemlig ved at være tiden, hvis Italien skal holde statistikken, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: