BOLIG, SKATTER, AFGIFTER, BOLIGSALG, FERIEBOLIGER

Skattefrihed ved ejerskab af flere lejligheder

Flag 10-11-09 ~2 minutters læsning · 231 ord

Hvis du ejer en ferielejlighed og bruger den privat, så har skattefar intet at gøre i dine lommer, hvis du sælger lejligheden med gevinst. Heller ikke, hvis lejligheden ligger i udlandet.

Men hvad nu, hvis du ejer to eller tre ferielejligheder - og sælger den ene af den? Kan du så stadig slippe for at betale skat af en eventuel gevinst?

Spørgsmålet rejses i en brevkasse af en dansker, der har købt en lejlighed i Italien. Den pågældende overvejer at købe en eller to af nabolejlighederne, men inden det sker, vil spørgeren gerne vide, om lejlighed nummer to og tre kan sælges skattefrit.

Advokat Erik Øvlisen svarer ikke med et ja eller et nej.

Hvis du f.eks. ejer et sommerhus i Danmark og et i udlandet, vurderer Erik Øvlisen, at begge boliger vil kunne sælges uden indblanding fra det danske skattevæsen. Men han er ikke så sikker på, at skattefriheden gælder, hvis ferieboligerne ligger i det samme område.

Advokaten mener dog, at der kan være en chance for at opnå skattefrihed ved salget, hvis du f.eks. kan dokumentere, at hver af dine lejligheder har været lejet ud i forskellige perioder, og at du derfor har været nødt til at bruge de ledige på skift.

Situationen falder så meget i en gråzone, at advokaten ifølge brevkassesvaret råder spørgeren til at drøfte sagen med en advokat og bede Skat om et bindende svar.

Skribentmail: