BOLIG, ØKONOMI, BOLIGKØB, BÅDE, JAGT, UDSIGTSBOLIGER, VILLAER

Køb af bolig i Italien

Flag 06-04-08 ~2 minutters læsning · 413 ord

Mange bidrag på Udvandrerne handler på forskellig vis om, hvordan man skal få startet sit boligkøb. Hvor skal boligen ligge, hvor kan man få hjælp osv. Nogle af disse indledende overvejelser er faktisk lige så vigtige som arkitekttegningen til et hus, idet det ellers bliver en endeløs søgning uden defineret mål og dermed en væsentlig omkostningsfaktor.

Det første du bør overveje er ganske enkelt – hvor kedeligt det end må være - hvad du har råd til? Er økonomien i balance med ønsker og krav og hvor ligger din grænse for, hvad du eventuelt vil give køb på? Vil du holde igen på krav til beliggenhed, boligens størrelse eller kvalitet, hvis det nu viser sig, at der ikke er råd til det hele.

Hvis du har disse overvejelser på plads bliver det både nemmere og billigere at finde en god bolig, der passer til krav og økonomi uden at løbe ind i for store skuffelser i forløbet.

Hvor i Italien skal boligen ligge?

Italien har mange regioner der på hver sin vis tilbyder forskellige fordele. Da prisniveau varierer meget mellem regionerne er det vigtigt sammen med den økonomiske vurdering at finde frem til den region i Italien, der passer bedst til din vurdering af økonomi og dine krav til f.eks. bekvem transport. Skal du kun besøge din bolig een gang om året betyder transporten jo mindre end hvis du gerne vil kunne opholde dig udenlands i forlængede weekender og omkring højtider.

Klarlæg dine behov og krav

Hvor stor en bolig har du behov for, hvor mange rum skal der være, skal den være klar til indflytning eller kan du leve med nogen grad af istandsættelse. Skal boligen ligge i en by/andsby eller vil du hellere nyde det i mere landlige omgivelser? Er havudsigt et must eller er udsigt til bjerge og dale lige så godt. Der er mange ting at tage stilling til, men hvis du har dine krav defineret vil en mægler eller formidler i det relevante område hurtigt kunne give en vurdering af hvor realistiske dine krav er, i forhold til den pris du ønsker at betale.

Når alt dette indledende benarbejde er på plads – er der gode muligheder for, at lykkes med jagten på en bolig, hvor der er sammenhæng mellem krav og økonomi uden at blive skuffet. Samtidigt vil du kunne spare mange omkostninger på spildte besigtigelsesture, der alligevel ikke viser dig det du gerne vil have og har råd til.

Kilde:

Erfaring med formidling af Italienske boliger

Skribentmail: