BOLIG, GENERELT, EJENDOMME, ENERGI, GRUNDE, JORD, LEJLIGHEDER

Xpert-svar om leje af lejlighed

Flag UDLANDSXPERTERNE 08-03-14 ~2 minutters læsning · 244 ord

Kære Spørger

Jeg har forhørt mig hos en italiensk bekendt, der arbejder med udlejning og herfra forlyder det, at der ikke findes bestemte regler omkring udlejning, som vi kender det fra Danmark. Der vil altså være tale om en aftale mellem lejer/udlejer om de aftalevilkår, der vil ligge til grund for lejemålet.

Du skal påregne minimum en måneds depositum, dog som oftest 3 måneder som i Danmark.

En yderligere ting du kan blive udsat for er et ønske om referencer fra tidligere udlejere, der kan udtale sig om, hvordan du er som lejer. Dette er dog ikke altid tilfældet.

Prisen på El ligger på samme niveau som i Danmark, medens vand er noget billigere. For så vidt angår prisen på opvarmning kommer det naturligvis an på opvarmningsformen. Gasprisen i Italien ligger over de danske priser og er i europæisk top 2. Hertil kommer at mange italienske ejendomme er meget lavt klassificerende på deres energi attester, hvilket betyder at der skal fyres grundigt op for at holde varmen om vinteren. Behovet kommer jo så selvfølgelig an på hvor i Italien, du slår dig ned. Opvarmningsbehovet er jo naturligt nok lavere i syditalien end længere nord på.

Mange italienske boliger opvarmes i øvrigt med pillefyr med træpiller, hvilket er noget billigere end gas.

Såfremt noget af ovenstående giver anledning til yderligere spørgsmål - er du meget velkommen til at spørge!

Ellers vil jeg ønske dig et godt ophold i et rigtigt dejligt land.

Venlig hilsen

Skribentmail: