VIRKSOMHED, JURA, REGLER, OVERNATNING, RESTAURANTER

Vil åbne for byggeri helt ud i strandkanten

Flag 02-08-14 ~2 minutters læsning · 225 ord

Efter at internationale investorer for få år siden eftergav store dele af deres lån til Grækenland, har landets gæld nu atter kurs mod 200 pct. af landets årlige BNP. I løbet af de seneste fire år er gælden således vokset fra 120 til 175 pct. af landets årlige produktion. Samtidig er landet nødt til at nedbringe de lån på EUR 240 mia. (DKK 1800 mia.), som det har fået af EU-Kommissionen, Den Internationale Valutafond (IMF) og Den Europæiske Centralbank. Og det skal vel at mærke foregå i en tid, hvor Grækenlands produktion er dykket med 25 pct. på blot fire år.

Den græske regering har allerede solgt ud af lufthavne, havne og andre offentlige virksomheder for at skaffe nogle af pengene, og nu er turen kommet til landets kystlinje. I maj 2014 fremlagde regeringen et lovforslag, som åbner for byggeri helt ned til 10 meter fra strandkanten, søbredden eller flodbredden. Samtidig giver lovforslaget mulighed for at placere byggeri endnu tættere på stranden end de 10 meter, hvis investeringen kræver det, som det hedder.

I øjeblikket må hoteller og restauranter ikke bygge tættere end 50 meter fra kystlinien i Grækenland, og FN’s såkaldte Barcelona-konvention stiller endda krav om en frizone for byggeri på 100 meter.

Lovforslaget bliver udlagt, som om at den græske regering nu vil til at sælge ud af strandene, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: