VIRKSOMHED, SKATTER, AFGIFTER, AKTIER, FRAFLYTNINGSSKAT

75 pct. i skat for at flytte tilbage med aktier

Flag 12-08-08 ~2 minutters læsning · 256 ord

Først ca. 30 pct. i aktieskat til Frankrig og derefter 45 pct. i skat til Danmark. Med et lovforslag, som ligger nu, kommer et dansk ægtepar i Frankrig til at betale sammenlagt 75 pct. i skat af deres aktier, hvis parret flytter tilbage til Danmark med aktierne.

Sådan beskriver dagbladet Børsen konsekvensen af lovforslaget med udgangspunkt i et dansk ægtepar, der ikke ønsker sit navn frem.

Manden og kvinden flyttede til Frankrig i 2007 for at nyde pensionisttilværelsen med en aktiepost på DKK 10 mio. i deres konsulentfirma. De var hovedaktionærer og blev derfor sat til en fraflytterskat på DKK 4 mio. Aktieavancen var dog ikke realiseret, og derfor skulle skatten ikke betales i første omgang.

Efter flytningen til Frankrig har firmaet standset driften, og parret har valgt at få udbetalt et udbytte på i alt DKK 10 mio, som i øvrigt svarer til aktiernes værdi. De 10 mio. DKK er beskattet med 30 pct. i Frankrig.

Som loven er nu, kan parret flytte tilbage til Danmark og sælge aktierne skattefrit i Danmark, hvis det sker uden fortjeneste. Men hvis den nye lov bliver vedtaget, skal parret betale den hensatte skat, som nu opgøres til DKK 4,5 mio.

Med den nye regel sikrer Skat sig ikke blot, at parret alt i alt kommer til at betale 45 pct. i skat ved at lægge en skat på 15 pct. oven i den franske. I stedet vælger Danmark reelt at beskatte aktierne to gange, så samlede skat af aktierne når op på 75 pct., fremgår det af artiklen.

Skribentmail: