VIRKSOMHED, SKATTER, AFGIFTER, DOBBELTBESKATNINGSAFTALE

Firmaer vil have skatteaftale igen

Flag 24-07-16 ~Et minuts læsning · 183 ord

Det gør ondt på danske virksomheder, at dobbeltbeskatningsaftalen med Frankrig blev annulleret i 2008. Derfor har 18 store danske virksomheder nu skrevet et fælles brev til skatteminister Karsten Lauritzen og den franske skatteminister i håb om at overtale ministrene til at lave en ny dobbeltbeskatningsaftale mellem de to lande.

Afsenderne er bl.a. kendte firmaer som ISS, DSV og Coloplast. De mener, at fraværet af dobbeltbeskatningsoverenskomst kan resultere i ekstra beskatning, hvilket kan virke negativt på både samhandel og invvesteringslyst.

Den manglende aftale skaber usikkerhed, og den gør det svært at beregne fortjenesten i forbindelse med en given aktivitet. Bl.a. fordi firmaet - især ved eksport af service - kan komme til at betale skat af de samme penge i to lande. Det fremhæver Anders Torbøl, der er medunderskriver af brevet og præsident for Dansk-Fransk Handelskammer.

Skatteminister Karsten Lauritzen er positiv over for at tage problemet op, og han er villig til at mødes med virksomhederne bag brevet. Det falder helt i tråd med ministerens aktuelle overvejelser om at indgå flere dobbeltbeskatningsaftaler, fordi det er til gavn for danske virksomheder, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: