PENSION, OPSPARING, SKATTER, AFGIFTER, KAPITALPENSION, PENSION, MED, LØBENDE, UDBETALING

Indgreb vil få 10 pct. til at ændre planer

Flag 16-10-07 ~Et minuts læsning · 206 ord

Skatteministerens indgreb mod danske pensionister, der har planer om at flytte til enten Frankrig eller Spanien, vil formentlig afholde ca. 10 pct. af de pågældende mennesker fra at føre planen ud i virkeligheden. Sådan lyder vurderingen fra John Andersen, direktør for ejendomsmæglerfirmaet Sunshineworld.

John Andersen har i den seneste måned, inden lovforslaget blev fremlagt torsdag d. 12-10-07, talt med mange, som overvejede at fremskynde flytningen på grund af det forestående lovindgreb. Men det endte som regel med, at de pågældende valgte at se tiden an. Så de kommer nu til at betale den højere danske skat, når de flytter til Frankrig eller Spanien, fortæller direktøren.

Også Michael Nielsen, direktør for Care Forsikringsrådgivning, har haft mange samtaler med danskere, som gerne ville slippe af sted i tide. Men de nåede det typisk ikke. Det samme gjaldt for en halv snes kunder, som var flyttet allerede for tre-fire måneder siden. De kunne ikke nå at få startet betalingerne i tide til at komme ind under de gamle regler, fortæller han.

Indgrebet fra skatteministeren vil få den effekt, at danske pensionister for fremtiden vil nøjes med at købe en feriebolig i Frankrig eller Spanien i stedet for at flytte permanent til de to lande, forudser Michael Nielsen ifølge artiklen.

Skribentmail: